RSG Zuidlaren
Ritmische Gymnastiek
Nijntje diploma
Lestijden
Agenda
Nieuws
Foto's
Filmpjes
Gastenboek


 Nijntje beweeg diploma:

 

 De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Als je vanaf jonge leeftijd veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het in de toekomst makkelijker om bewegingen  sneller en beter uit te voeren. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

 Waarom bied RSG Zuidlaren het Nijntje beweegdiploma aan?

Voor een maatschappelijke meerwaarde door een bijdrage te leveren aan de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van het kind. 

 

 Vaardigheden die we gaan behandelen zijn:

1: Koppelingsvermogen (een bal vangen en weer gooien)
2: Differentiatievermogen (liedje zingen en tegelijk klappen)
3: Reactievermogen (reageren op spelcommando’s)
4: Bewegingsritme (hinkelen/huppen)
5: Oriëntatievermogen (klimmen/klauteren)
6: Het aanpassingsvermogen (rollen en stoppen)
7: Evenwicht (hoogspringen/schommelen)

 De kinderen kunnen tijdens de 15e les hun Nijntje beweegdiploma halen. Dit  is vergelijkbaar met het halen van een zwemdiploma (een open les met ouders, verzorgers, familie etc.) De lessen van het Nijntje beweegdiploma zijn ingericht volgens een aantal principes.

Hierdoor zijn de bewegingen die jonge kinderen leren geen ‘kunstje’ op zich die ze maar op één manier kunnen uitvoeren. In de lessen leren de kinderen namelijk de beweging die ze geleerd hebben te verdiepen en uit te bereiden. Dit is nodig om de kwaliteit van bewegen te verbeteren. Zo wordt een belangrijke basis gelegd voor een leven lang verantwoord bewegen.

Vanaf nu tot 31 januari 2019 kunt u uw kind aanmelden voor de losse beweeg lessen. Dit is voor kinderen in de leeftijd 2-4 jaar. De kinderen gaan tijdens de gymlessen zelfstandig gymmen. De kinderen kunnen hier het beweeg diploma 1 halen. Beweeg diploma 1 is voor kinderen van 2 - 4 jaar.

VOOR HET AANMELDEN KUNT U HET AANMELDINGSFORMULIER GEBRUIKEN EN MAILEN NAAR: yvettesterken@rsgzuidlaren.nl.

Deze lessen worden gegeven op de woensdag ochtend van 09.00 tot 09.45 uur in het speel lokaal van O.B.S. de Schuthoek aan de Julianalaan 67 in Zuidlaren.

In een periode van 15 weken kan het kind het Nijntje beweeg diploma 1 halen.

Per periode kan een groep uit maximaal 10 kinderen bestaan. Als de groep vol is kunt u uw kind aanmelden voor de periode erna.(Data volgen)

Kosten zijn: € 50,-   dit bedrag de eerste les contant meenemen.

 

Data in 2019 voor het Nijntje beweeg diploma zijn: (alle lessen zijn op de woensdag)

6, 13 en 27 februari

6, 13, 20 en 27 maart

3, 10, 17 en 24 april

8, 5, 22 en 29 mei

5 Juni EXAMENLES!!!)

 

 

 

 

 

 

  

 Meer info? Mail naar  |  info@rsgzuidlaren.nl